Kili-challenge Manouk

Manouk Vernij

( Lid van team: Team Safari  )

Qr
van totaal € 2.400 (121%)

Samen, voor anderen en omdat ik er zelf heel blij van word. Dat is waarom ik mee doe met deze kili-challenge. Alles waar ik voor sta en waar ik van hou zie ik in deze uitdaging, namelijk samen met vrienden voor een goed doel op een sportieve manier de berg op in Afrika! Ben je benieuwd hoe en wat, lees dan het stukje hieronder. Wil je direct een donatie doen, scroll dan naar beneden en mocht je het leuk vinden volg ons op instagram @kili_teamsafari

"There can be no keener revelation of a society's soul than the way in which it treats its children" Nelson Mandela

 

Wat ga ik doen en waarom?

In Januari 2020 ga ik met en voor War Child de Kilimanjaro beklimmen. Dit is de hoogste berg van Afrika en ligt in Tanzania (5895m hoogte). Ik wil al een tijdje ‘het dak van Afrika’ beklimmen; het land trekt me en wie mij kent weet dat ik heel gelukkig word van het trekken door de bergen en een klein beetje strijden met de natuurelementen. Het zit ben ik bang in m'n genen en is een gedeelde passie met mijn fam en vooral ook met mijn lieve moeder. Zij gaf me als klein meisje een steen in de hand om door te zetten en de top van de berg te bereiken! Hoe mooi als ik deze passie kan combineren door een steentje bij te dragen aan kinderen in oorlogsgebieden. Kinderen die door oorlogsituaties geen veilige, vanzelfsprekende jeugd hebben. Daar ik wil mij graag voor inzetten.

 

Een gedeelde visie met War Child

War Child biedt psychische hulp aan deze kinderen, hetgeen ik dagelijks mee bezig ben in mijn werk als kind- en jeugdpsycholoog en mij dus erg aanspreekt. Ik doe m’n beroep met veel passie en wil graag ook het onderwerp meer bespreekbaar maken en bewustzijn creëren. Want deze hulp is echt belangrijk! Vooral in landen waar ze niet de voorzieningen hebben die wij hier in Nederland hebben. Bij ons in de ggz praktijk worden elke dag heel veel kinderen geholpen, dit is voor iedereen mogelijk dankzij onze gezondheidszorg. Voor de kinderen in oorlogsgebieden is deze zorg minder bereikbaar terwijl je hun het juist zo gunt. 420 miljoen kinderen groeien op in oorlog. 40% van de kinderen die opgroeit in oorlogsgebieden heeft last van psychosociale problemen door de ingrijpende gebeurtenissen die zij hebben meegemaakt. Zij missen een basisveiligheid en vertonen vaak agressief gedrag, zijn teruggetrokken en gaan sociale interactie uit de weg. Sommigen kinderen zijn angstig, slapen slecht en gaan weer in hun bed plassen. Ze hebben hulp nodig om sterker te worden dan hun herinneringen en angsten.

 

Wat doet War Child?

War Child ontwikkelt samen met Nederlandse en internationale projectpartners o.a. onderwijsmodules (ook digitaal via I-pads) die ervoor zorgen dat de kinderen onderwijs kunnen volgen. Daarnaast zijn er projecten met behulp van muziek, spel en beweging. Belangrijke thema’s zijn hierbij het omgaan met de emoties, het opbouwen van (zelf)vertrouwen, vaardigheden om vriendschappen te sluiten en het geweldloos omgaan met problemen en stress. Ik geloof erin door deze hulp te bieden dat de kinderen een betere ontwikkeling door kunnen gaan en hierdoor een betere toekomst, zonder geweld. War Child biedt de hulp verspreid over de wereld. Van Irak tot Congo en van Libanon tot Colombia. De vrijwilligers van War Child werken samen met de lokale bevolking die ze tevens opleiden en betalen.

 

Hoe ziet de beklimming eruit?

De tocht die ik ga lopen heet de Machame route (5.895 m hoogte en 62 km lang). Deze route duurt heen en terug in totaal zeven dagen en gaat door vijf klimaatzones. We slapen onderweg op de berg in tentjes en er zullen dragers meegaan voor alle spullen en eten. War Child is in samenwerking met Mountain Network, waarvan één Nederlandse en meerdere lokale expeditieleiders van mee gaan. Ik vind het belangrijk dat deze organisatie nastreeft om de lokale bevolking en omgeving eerlijk te behandelen. Dit wordt gedaan door de dragers een normaal salaris te betalen, een max aan draaglast op te leggen en milieu vriendelijke maatregelen te nemen (er gaat o.a. speciaal iemand mee om afval van de berg mee te nemen). 

 

Wil je mij steunen en volgen?

Het zou fantastisch zijn als jullie mij willen steunen, zodat we samen een mooi bedrag kunnen ophalen ter donatie. Het geld wat door mij en mijn team wordt opgehaald gaat direct (100%) naar de projecten van War Child (reiskosten betaal ik uiteraard zelf).

Ik vorm een team met m'n vrienden Rachel, Toine en Nike. Team Safari! Wist je dat safari 'de reis' betekent in Swahili? Ik vind het mooi om deze reis samen met hen aan te gaan en de ervaringen te kunnen delen. Maar ook het thuisfront en alle donateurs wil ik graag een beetje op de hoogte houden van de voorbereidingen, acties en avonturen. Dus mocht je dit leuk vinden, volg ons op Instagram @kili_teamsafari. We hebben ook een teampagina: 

Ik ben jullie super dankbaar als je mij/ons steunt en zeg het voort!

Liefs, Manouk

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 50 10-01-2020 | 09:03 Hi Manouk, had so much fun with you the past few days and wanted to support you and War Child. Have a smooth trip up to the top of Kili! You’re an incredible person, stay awesome! —Kenneth
€ 15 07-01-2020 | 19:51
€ 200 25-12-2019 | 10:59 Max Rombouts en Nils van der Veen zijn geboren resp 6 dec '19 en 13 dec '19 zijn twee neven. Ze zijn allebei zeer gewenst en zijn terecht in een liefdevolle omgeving. Het zal ze in alle opzichten aan niets ontbreken. Dit itt het groeiend aantal kinderen waarvoor Warchild in de bres springt. In Manouk hebben ze karaktervolle gemotiveerde loper om in het Safari team de Kilimanjaro te lijf te gaan. Wij wensen hen veel sterkte en avontuur toe en een behouden terugkomst. Martijn van der Veen
€ 15 24-12-2019 | 17:40
€ 15 24-12-2019 | 16:12