Informatie over de Kili-Challenge

Hoe is het om de hoogste berg van Afrika te beklimmen? Wat kost de reis, en hoe haal je het streefbedrag voor kinderen in oorlog?

 

Folder downloaden of

 

Aanmelden informatieavond


Bereid je voor

In een paar maanden tijd helpen wij jou om fysiek en mentaal voorbereid aan de voet van de berg te staan. In september organiseren wij de eerste van minimaal drie bijeenkomsten. Wij geven je tips om geld in te zamelen, nemen je mee op trainingsweekend naar de Belgische Ardennen en houden vlak voor de reis een bijeenkomst om samen om de laatste voorbereidingen te treffen.

 

Vertrekdata & kosten

Na maanden van voorbereiding stap je op het vliegtuig naar Tanzania. Er zijn vier vertrekdata: 9 t/m 18 januari; 12 t/m 21 januari, 18 t/m 27 januari. De reis duurt tien dagen, waarvan je zeven dagen op de berg doorbrengt. De prijs van de expeditie is € 2765 p.p. Dit is inclusief overnachtingen, maaltijden, reisbegeleiding, vergunningen, transfers en alle voorbereidende bijeenkomsten, maar zonder vlucht, uitrusting, visa, inentingen etc. Reken erop dat dit alles je ongeveer € 4000 gaat kosten. 

We horen je denken: dat is niet goedkoop. En dat klopt, het kan goedkoper. Wij kiezen ervoor om te werken met een van de weinig lokale organisaties in Tanzania die zijn medewerkers eerlijk betaalt. Veel andere organisaties betalen de mensen die de tassen, tenten, keukenspullen etcetera niet: zij krijgen alleen de fooi van de reizigers. Daar kunnen wij ons niet in vinden - en wij hopen jij ook niet. 

Dit bieden wij

  • Trainingsweekend in de Belgische Ardennen om je optimaal voor te bereiden;
  • Ervaren en gecertificeerde Nederlandse expeditieleider die dagelijks medische checkt uitvoert en de groep tot aan de top begeleidt;
  • Voor elke twee deelnemers een lokale gids - dus heel veel persoonlijke steun en aandacht;
  • Eigen toiletvoorzieningen, dus goede hygiënische voorzieningen;
  • Goede verzorging tijdens de expeditie, waaronder voedzame maaltijden;
  • Uitgebreide medicamenten, een satelliettelefoon en zuurstof voor noodgevallen;
  • Geen shortcuts: wij nemen de lange route - dit is duurder in verband met vergunning in het nationale park, maar erg de moeite waard omdat je hierdoor kunt wennen aan de hoogte. Deze paar extra dagen verhogen jouw topkans en verkleinen de kans op hoogteziekte.

 

Geld ophalen voor kinderen in oorlog

Naast bovengenoemde kosten dagen we je uit om minimaal € 2400 aan fondsen te werven voor kinderen in oorlog. Dat is pittig. Maar de afgelopen vijf jaar is dat álle deelnemers gelukt. De gemiddelde opbrengst per persoon ligt zelfs boven de € 4500. Geen zorgen: wij helpen jou hierbij, met promotiemateriaal, persoonlijke coaching en een workshop over fondsenwerving.

Op naar de top

We noemen het niet voor niets een Challenge: het zal zwaar worden. Maar ook fantastisch. De Kili-Challenge doet een beroep op al je kunnen, en daagt je uit om het beste in jezelf naar boven te halen. Al meer dan 400 helden beklommen met ons de Kilimanjaro. Zij zagen moe maar voldaan de zon opkomen vanaf het dak van Afrika. Dankzij deze Challengers kunnen wij elk jaar honderden kinderen in oorlog helpen. Treed jij in hun voetsporen?

Vragen?

Je vindt de antwoorden in onze Kili-Challenge FAQ. Specifieke vragen over de reis, expeditie en (fysieke) voorbereiding kun je stellen aan Mountain Network, de organisatie die de reis faciliteert en begeleidt, via travel@mountain-network.nl.