KiliChallenge team Lunetten - nieuwsbrief juni

29 juni 2019 23:56

Hallo allemaal!

De eerste nieuwsbrief via de website. Deze keer geschreven door Ellen - volgende keer komt Judith aan het woord.
 
Het gaat goed met trainen. We wandelen, rennen en bootcampen. Ikzelf deed half juni mee met de Nacht van de Vluchteling: starten om middernacht vanuit het Spoorwegmuseum Utrecht en dan wandelen naar Amersfoort, dik 44 km. Het was fantastisch om te doen maar wel zwaar. Mijn spieren zijn goed getraind, maar het in het donker lopen viel tegen. Gelukkig was ik met een leuk team en haalden we samen net na tien uur de finish. Een goede eerste oefening voor de topdag van de KiliChallenge, die ook rond middernacht start en minstens net zo lang duurt. 
 
Tijdens de eerste kennismaking met onze medelopers, op de pre-kick-off die werd gehouden in de klimhal in Nieuwegein, deden we een soort rollenspel over een dertienjarig meisje in Afrika. Na drie vragen zat mijn groepje al vast - ze had nog twee opties, trouwen met een veel oudere man of weglopen van huis. Een eye-opener over waar we deze aktie ook alweer voor doen. De andere groepjes hadden niet veel betere resultaten. Positieve noot was wel dat er op elke leeftijd nog opties zijn om terug naar school te gaan, en ook goed om te horen is dat dit op elke leeftijd zin heeft: bijvoorbeeld is in Afrika een opgeleide moeder de beste kans voor de volgende generatie om de vicieuze cirkel te doorbreken.
 
 
Verder zijn we alvast begonnen met het verzamelen van de spullen: ikzelf heb de meeste kleding binnen, zelfs schoenen, het meeste tweedehands en sommige dingen te leen. 
 
Er komen veel donaties binnen voor onze aktie, wat fijn om te zien. We hebben familie, vrienden, collega's en vele anderen aangeschreven en een heleboel van jullie hebben gedoneerd! Ontzettend bedankt. Ook namens WarChild.
Op onze lokale facebooksite "Prikbord Lunetten" hadden we half mei een eerste bericht geplaatst (met veel leuke reacties) en daarin een verloting georganiseerd (zonder reacties!). De tegoedbonnen houden dus nog even op zak.
 
Donaties die WarChild helpen om de situatie voor oorlogskinderen te verbeteren zijn meer dan ooit nodig en nog steeds heel welkom! Wil je bijdragen, dat kan via de "Doneer nu"-knop op deze site.
 
Wij gaan verder met trainen en donaties werven! Tot de volgende keer!