DSN team

Warchildren voor Warchild

Raised

6,493
90% reached of total of €7,200
Closed You can't donate anymore

Wij zijn Dejan Sakić, Saša Erlbek en Nataša Moerkerken-Zlović. Bevriend sinds onze vroege jeugd, jonge veertigers, ouders van prachtige kinderen, met een fijn en veilig leven. Maar dat is niet altijd zo geweest…

Wij zijn geboren in voormalig Joegoslavië waar tussen 1992 en 1999 een heftige burgeroorlog woedde.  Tijdens het hevigste geweld in 1994 in Bosnië-Hercegovina zijn wij als vluchtelingen naar Nederland gekomen. Hoewel wij alle drie deze oorlog en de gruwelijke gebeurtenissen op verschillende momenten, manieren en plekken in onze kinderjaren hebben beleefd, blijven de gruwelen van de oorlog verweven in ons DNA. Wij zijn een stuk van onze jeugd daar kwijtgeraakt. Wij willen en kunnen geen schuldigen aanwijzen maar wel de les die wij hebben geleerd benadrukken: dit nooit meer.

Daarom willen wij onze persoonlijke doelen, die onbereikbaar leken, combineren  met de inspanning voor iets groters. Wij willen graag Kilimanjaro beklimmen, de hoogste berg van Afrika. Onderweg naar de top willen we zoveel mogelijk geld ophalen voor War Child, een organisatie die kinderen in de oorlog helpt kinderen te blijven, die zorgt dat de kinderen in de oorlog kunnen bouwen aan een vreedzame toekomst en die zorgt voor een zo veilig mogelijke omgeving voor ze.

Naast het genieten van deze indrukwekkende plek, verleggen we met deze uitdaging ook onze eigen (fysieke) grenzen . Wij doen dit als een team en daar hebben wij bewust voor gekozen. Samen als team, maar ook samen met andere deelnemers willen wij problemen oplossen en onszelf beter leren kennen. Deze reis is een doel voor ons als individu, voor ons als team maar ook voor ons als kinderen uit een oorlog.

Wij dragen zelf zorg voor alle kosten rondom onze reis, dus alle donaties gaan rechtstreeks naar War Child.