Dag 9 - Wat een reis: the end - groep 2

12 September 2023 12:53

Wat een reis! Na de nachtelijke escapades: de topdag van de rest van het team, hebben ze 1 uur de tijd om te slapen. Nathalie en Ralph hebben daarentegen heerlijk op kunnen starten met een kopje thee in de zon. Na een snelle lunch en het inpakken van de spullen hoeven ze maar 1,5 uur te dalen naar het volgende kamp. Eindelijk dalen, na 5 volle dagen klimmen

Ze komen op tijd aan en kunnen niet wachten om te slapen. Eigenlijk iedereen. Ralph: "Bij heerst de hoogteziekte nogal, en bij de rest is het pure vermoeidheid en uitputting". Het is een stil thee moment. Na een nacht slapen, de laatste nacht, staan ze traditie getrouw weer om 06:00 uur op en maken zich klaar voor de laatste tocht naar de “eind-gate”. Ze worden uitgezwaaid met een prachtig lied en zetten voort.

Na 5 uur dalen, ruim 2000 hoogte meters, is het dan zo ver; ze hebben het gehaald! Het was een bizarre reis, met zowel fysieke als emotionele hoogte en dieptepunten. 60.000 euro opgehaald en vele levenslessen geleerd en vrienden gemaakt. Ralph zegt: "Doe het allemaal een beetje pole pole in het leven. We kunnen nog wat leren van de Tanzanianen. De Kili is geen eitje, maar het is een reis om nooit te vergeten".