Informatie over de Kili-Challenge

De Kili-Challenge 2022 is helaas geannuleerd door de coronasituatie in - en het negatieve reisadvies voor - Tanzania. Maar de berg, die loopt niet weg... Hieronder lees je alvast meer informatie over de Kili-Challenge en krijg je antwoord op vragen als: hoe is het om de hoogste berg van Afrika te beklimmen? Wat kost de reis, hoelang duurt de expeditie en hoe bereik je het streefbedrag voor kinderen in oorlog? 

Folder downloaden

Bereid je voor

In een paar maanden tijd stomen we jou fysiek en mentaal klaar voor de Kili-Challenge. In juni organiseren wij de eerste van minimaal drie bijeenkomsten. Wij stellen ons, Mountain Network en je mede expeditieleden aan je voor, geven je tips om geld in te zamelen en nemen je mee op voorbereidingsweekend naar de Belgische Ardennen. Zo zetten we alles op alles om je te helpen volledig voorbereid aan de voet van de Kilimanjaro te verschijnen. 

Vertrekdata & kosten

Na maanden van voorbereiding stap je op het vliegtuig naar Tanzania. De reis duurt tien dagen, waarvan je zeven dagen op de berg doorbrengt. De prijs van de expeditie is € 2835,- p.p. Dit is inclusief overnachtingen, maaltijden, reisbegeleiding, vergunningen, transfers en alle voorbereidende bijeenkomsten, maar zonder vlucht, uitrusting, visa, inentingen etc. Reken erop dat alles bij elkaar je ongeveer € 4000,- gaat kosten. 

We horen je denken: dat is niet goedkoop. En dat klopt, het kan goedkoper! Wij kiezen er echter voor om te werken met één van de weinige lokale organisaties in Tanzania die zijn medewerkers eerlijk betaalt. Veel andere organisaties betalen de mensen die de tassen, tenten, keukenspullen etc. dragen niet: zij krijgen alleen de fooi van de reizigers. Daar kunnen wij ons niet in vinden - en wij hopen jij ook niet. 

Dit bieden wij

  • Weekend in de Belgische Ardennen om je optimaal voor te bereiden;
  • Een ervaren en gecertificeerde Nederlandse expeditieleider die dagelijks medische checkt uitvoert en de groep tot aan de top begeleidt;
  • Voor elke twee deelnemers een lokale gids - dus heel veel persoonlijke steun en aandacht;
  • Eigen toiletvoorzieningen, dus goede hygiënische faciliteiten;
  • Goede verzorging tijdens de expeditie, waaronder voedzame maaltijden;
  • Uitgebreide medicamenten, een satelliettelefoon en zuurstof voor noodgevallen;
  • Geen shortcuts: wij nemen de lange route - dit is duurder in verband met vergunning in het nationale park, maar zeer de moeite waard omdat je hierdoor kunt wennen aan de hoogte. Deze paar extra dagen verhogen jouw topkans en verkleinen de kans op hoogteziekte.
  • Wij doen er alles aan om met de Kili-Challenge het klimaat zo min mogelijk te belasten. Natuurlijk kunnen we de CO2-uitstoot van de vlucht niet vermijden - maar wel compenseren. En dat doen we! Door te investeren in vergroeningsprojecten in Afrika via JustDiggit. Meer uitleg hierover en andere maatregelen kun je vinden in onze Veelgestelde vragen over de Kili-Challenge.

 

Geld ophalen voor kinderen in oorlog

Naast bovengenoemde kosten dagen we je uit om minimaal € 2400,- aan fondsen te werven voor kinderen in oorlog. Dat is pittig, maar de afgelopen zes jaar is dat álle deelnemers gelukt. De gemiddelde opbrengst per persoon ligt zelfs boven de € 4500,-. En geen zorgen: wij helpen jou hierbij, met persoonlijke coaching, promotiemateriaal en een workshop over fondsenwerving.

Op naar de top

We noemen het niet voor niets een Challenge: het zal zwaar worden. Maar ook fantastisch. De Kili-Challenge doet een beroep op al je kunnen en daagt je uit om het beste in jezelf naar boven te halen. Honderden beklommen met ons de Kilimanjaro. Zij zagen moe maar voldaan de zon opkomen vanaf het dak van Afrika. Dankzij deze Challengers kunnen wij elk jaar honderden kinderen in oorlog helpen. Treed jij in hun voetsporen?

Andere vragen?

Je vindt de antwoorden in onze Kili-Challenge FAQ. Specifieke vragen over de reis, expeditie en (fysieke) voorbereiding kun je stellen aan Mountain Network, onze partnerorganisatie die de reis faciliteert en begeleidt.

Downloads

Voorwaarden Kili-Challenge Download
Informatie Kili-Challenge Download