Hakuna matata

31 January 2022 09:09

Beste volgers,

Een maand geleden meldde ik enthousiast over de op handen zijnde expeditie...

Na een voorspoedig verlopen reis naar Kilimanjaro Airport vertrokken we op vrijdagochtend 14 januari richting Machame Gate, startpunt van onze route. Het was prachtig weer en onderweg konden we vanuit het busje in de verte de Kibo  zien liggen - vulkaankrater van de Kilimanjaro - blakend in de zon. Helaas was dat ook een van de weinige - zo niet enige - moment waarop we de top hebben kunnen zien. Vanaf de tweede dag werden we dagelijks verrast door onweer, hagel, regenbuien... en was het landschap in nevelen gehuld. Maar we hielden de moed er goed in!

Helaas voor mij heb ik uiteindelijk de top Uhuru Peak (5895m) niet bereikt... een combinatie van verkoudheid en hoogteziekte zorgden ervoor dat ik op de cruciale dag te beroerd was om op een verantwoorde manier de nachtelijke klim aan te gaan. Heel erg jammer natuurlijk, maar op dat moment de enig juiste beslissing.

In base camp Barafu (4700m) heb ik gewacht op terugkeer van mijn dappere teamgenoten die wel de top hebben beklommen, om samen met hen af te dalen naar het laatste camp Millenium (3900m). Daar vond de volgende ochtend de afscheidsceremonie plaats van de lokale gidsen en porters; een traditie waarbij gezongen en gedanst wordt. Ondanks dat het vanwege corona verboden was in het openbaar te zingen, werd er een uitzondering voor ons gemaakt... het was hartverwarmend en heeft voor mij heel veel goed gemaakt, een mooie afsluiting van een reis die ik niet snel zal vergeten.... in meer dan één opzicht.

Hoop dat jullie net zoveel van het filmpje genieten als ik... nog steeds...

https://vimeo.com/672247957

Asante sana