Nieuwsbrief 4: laatste nieuwsbrief voor vertrek

10 February 2020 09:56

 

 

Lieve familie, vrienden, collega's, bekenden en geïnteresseerde.


 Hierbij mijn laatste nieuwsbrief voordat ik komende vrijdag afreis naar Tanzania. De tocht gaat dus bijna van start! Wanneer ik weer terug ben wil ik jullie allemaal nog eenmaal een nieuwsbrief sturen, met mijn ervaring en beleving de tocht. En of ik ook de top heb bereikt! Spannend, maar dat dus later; eerst deze week afreizen ...

Inmiddels beginnen de kriebels voor het naderende vertrek al aardig toe te slaan. Zoals jullie op de foto kunnen zien heb ik alles wat op de paklijst staat onderhand verzamelt. Zo dadelijk eens kijken of het in de rugzak past en of ik onder de 25 kg gewicht blijf.


Met mijn sponsoractie gaat gelukkig goed en in totaal is er nu €5465 gedoneerd van mijn streefbedrag van €5895. Iedereen die hier an heeft bijgedragen wil ik enorm bedanken voor hun steun!
 
Wat zou het mooi zijn als ik voor mijn vertrek ook de laatste €430 euro nog binnen haal!

Wil je mij nog helpen om mijn streefbedrag te bereiken? Dat kan door HIER te klikken. Je wordt dan doorverbonden naar mijn actiepagina, waar je ook kunt doneren.  Dank alvast!
 

De Beklimming!


Zondag 19 januari: staat in het teken van voorbereiding op de expeditie. Barbara, onze expeditieleider geeft de pre-expeditie briefing en we controleren allemaal onze uitrusting. Verder een rustige dag met de mogelijkheid om Arusha de stad waar we overnachten te bekijken.

Op maandag 20 januari start de echte beklimming. we vertrekken per bus uit Arusha naar Machame Gate (1700m). Hier begint de wandeltocht dwars door het regenwoud, waar we ook onze lunch eten. Aan het eind van de middag bereiken we Machame Camp op 2900 meter, waar ons tentenkamp is opgezet.

Dinsdag 21: Machame Camp - Shira Camp (3800 m). Vandaag laten we snel het bos achter ons en lopen via een uitgestrekte steppe omhoog. Het pad klimt gestaag langs rotsachtige heuvels met vulkanisch gesteente en cactussen. We krijgen een wijds uitzicht op het Shira Plateau en de besneeuwde top van de Kilimanjaro, maar ook op het onder ons gelegen regenwoud.

In de middag komen we aan in Shira Camp, waar we gaan uitrusten en hopelijk kunnen genieten van de prachtige zonsondergang over Mount Meru. Het is ongeveer 5 uur wandelen.


Woensdag 22: Shira Camp - Barranco Camp (3950m). Via het Moorland Plateau wandelen we gestaag via vulkanische bergruggen naar Lava Tower op 4600 meter hoogte. Vervolgens daalt ons pad af naar Barranco Valley, waar we verblijven in het spectaculaire Barranco Camp, dat beschut gelegen is tussen torenhoge rotsen. Dit is een lange maar uitstekende acclimatisatie dag aangezien we vandaag hoger klimmen dan we overnachten. 7-9 uur wandelen.

Donderdag 23: Barranco Camp - Karanga Camp (4000m) We starten de dag met een flinke klauterpartij over de Barranco Wall.

Deze is voor iedereen prima te doen, maar handen en voeten zijn wel nodig om deze 300 meter hoge wand te beklimmen. Vervolgens leidt de route via glooiend landschap met prachtige vergezichten nog een paar uur naar Karanga Camp waar overnacht wordt. 5 - 7 uur wandelen.

Vrijdag 24: Karanga Camp - Barafu Camp (4650m). Vandaag is een relatief korte wandeldag . We volgen in een woestijnachtige omgeving een gemakkelijk pad welke ons via de oostflank van de berg naar Barafu Camp leidt waar we voor het middaguur al aankomen. De rest van de middag kunnen we ontspannen en ons klaarmaken voor de zware topdag. Na het avondeten snel naar de tent om nog een paar uurtjes te slapen, voordat de beklimming start. 3-5 uur wandelen.

Zaterdag 25: Barafu Camp - Uhuru Peak (5895m) - Millennium Camp (3800m). Rond 23.00 uur worden we gewekt door de gidsen. We eten en drinken nog snel wat om vervolgens rond middernacht naar de top te vertrekken. Een koplampje op je hoofd en een dagrugzak met eten, thee en voldoende drinken. Door de nacht over een steil puinpad in een gestaag tempo naar de kraterrand, waar we met zonsopgang verwachten aan te komen. Bij Stella Point (5739m) rusten we uit en genieten van de langzaam opkomende zon. De laatste 2 uur via de kraterrand naar Uhuru Peak (5895m) passeren we spectaculaire ijswanden. De top komt steeds dichterbij maar de laatste loodjes zijn pittig. De beloning mag er zijn: We hebben het hoogste punt van Afrika bereikt!

Na de topfoto dalen we snel af naar beneden, waar we in Barafu Camp welkom worden geheten door alle poorters en de keukenstaf. Na de lunch vertrekken we naar Millenium Camp, waar we de laatste nacht op de berg doorbrengen. 14 - 17 uur wandelen.


Zondag 26: Millenium Camp - Arusha. Na de afscheidsceremonie van onze gidsen, poorters en keukenstaf pakken we nog een keer de rugzak op voor de laatste afdaling naar beneden. Een goed pad slingert door het prachtige tropische woud naar Mweka Gate ((1980m). Daar staat de bus klaar die ons terugbrengt naar het hotel in Arusha. s 'Avonds sluiten we de expeditie gezamenlijk af met een feestelijk diner. 4-6 uur wandelen.

Zien waar ik ben? 

Wil je vanaf 20 januari zien waar ik ergens op de berg ben? Dat kan via de live GPS Tracker hieronder.
Vanaf 20 januari t/m 26 januari kun je volgen waar we zijn.
Mocht je Afrika's hoogste berg alvast willen bewonderen, gebruik dan de 3D view door control-toets ingedrukt te houden en met je muis over de afbeelding te bewegen. De tracker bekijken: Klik Hier 

Benieuwd naar het weer tijdens mijn tocht? klik dan op Deze link
 


Safari
Maandag 27 is nog een rustig, voordat Hermina (één van de andere deelnemers) ik op dinsdag samen een aansluitende 4 daagse Safari gaan maken. Tanzania is ook bekend om zijn prachtige natuur en grote parken. In deze dagen bezoeken we o.a. het Serengeti Park en de Ngorogoro krater. Beiden moeten prachtig zijn! We reizen met lokale gids in een gedeeltelijk open jeep en overnachten in tenten. 

Voor diegeen die deze nieuwsbrief voor het eerst krijgen: Een paar feitjes

De Kilimanjaro is 5895 meter hoog en daarmee de hoogste berg van Afrika. En het is de hoogste alleenstaande berg ter wereld. In het vlakke savannelandschap torent deze vulkaan erboven uit, met haar karakteristieke top, bedekt met eeuwige sneeuw. Overigens is de verwachting dat deze sneeuw over 20 jaar verdwenen zal zijn…

De Kili behoort  tot de Seven Summits: dit zijn de hoogste toppen van de zeven continenten.  
De Kilimanjaro ligt in Tanzania, op de grens met Kenia. Een sportieve wandelaar met een goede conditie kan de klim voltooien. Stijgijzers en klimtouwen zijn niet nodig.

De temperatuur onderaan de berg is 30 graden en op de top -15 graden. Je loopt tijdens de klim dan ook door 5 klimaatzones heen, die zich uiten in een specifieke flora en fauna. Beginnend in een tropisch regenwoud en eindigend in een antarctisch landschap op de top.

Gevaarlijk?

Het grootste gevaar van de beklimming is hoogteziekte. Dit wordt veroorzaakt door een tekort aan zuurstof door de steeds ijler wordende lucht. De mate van gevoeligheid hiervoor kan per persoon en per keer verschillen. Je kunt hier dus niet op trainen. Het enige wat helpt is acclimatiseren (langer op 1 hoogte blijven) of afdalen. De verschijnselen van hoogteziekte zijn hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid. Ernstige hoogteziekte wordt zichtbaar door symptomen als verwardheid en hoesten; veroorzaakt door het ontstaan van longoedeem en hersenoedeem. Ik zal hier goed op letten en bij ernstige symptomen tijdig afdalen: dan is een beklimming van de Kili dus niet gevaarlijk.

Met deze link kom je bij een mooi promo filmpje over de Kili Challenge

DONEREN KAN OP MIJN ACTIEPAGINA
 
SPONSEREN??
Bedrijven kunnen mij natuurlijk ook sponseren. Voor een financieële bijdrage plaats ik jullie logo onder iedere nieuwsbrief.
Ook zijn er mogelijkheden dat ik voor een sponsorbijdrage n.a.v. mijn tocht een lezing kom verzorgen over de tocht, mijn voorbereiding en ervaring. Neem hiervoor contact met mij op via de mail: beekm603@kpnmail.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Dalwagen Investments BV.  

  

Facebook
 
Copyright © 2020 willem's kili challenge, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

 email adres wijzigen  of uitschrijven