nieuwsbrief 3 december 2019

07 January 2020 19:52

 

Lieve familie, vrienden, collega's, bekenden en geïnteresseerde.


  Toen ik mij in februari aanmelden voor de Kili-Challenge was het nog een ver van mijn bed show. De uitdaging van de beklimming van de Kilimanjaro trok me enorm en natuurlijk de sponsoractie voor Warchild. Inmiddels komt het moment dat ik de berg ga beklimmen snel dichterbij. Vandaag over precies vier weken op maandag 20 januari hebben we onze eerste wandeldag erop zitten. Die eerste dag loopt door een tropisch regenwoud geleidelijk omhoog. Aan het eind van de dag slaan we ons kamp op op 2900 meter hoogte en is de boomgrens bereikt.

De Lochemse krant de Berkelbode schreef een leuk artikel over mijn Kili-Challenge. Benieuwd? Klik dan op de link: "op de bres voor War Child."
Mijn sponsoractie loopt goed en inmiddels heb ik 5175 euro opgehaald en kan ik gaan aftellen, nog 720 euro te gaan om mijn streefbedrag van €5895 te bereiken. Helpt u mee? Dat kan door HIER te klikken. Je wordt dan doorverbonden naar mijn actiepagina, waar je ook kunt doneren. Dank alvast!
Een speciale dank aan iedereen die mij de laatste maanden al heeft gesteund met een bijdrage of andere vorm van ondersteuning.
In het bijzonder wil ik graag noemen de Innerwheel uit Holten/Rijssen, de Seniorensoos uit Okkenbroek en Urtica / de Vijfsprong. Urtica / de Vijfsprong bestemde de opbrengst van hun jaarlijkse kerstactie dit jaar volledig aan mijn Warchild sponsoractie!
Maar iedereen die heeft bijgedragen enorm bedankt, dankzij jullie is dit resultaat bereikt!

Wat doet Warchild?


Het is bijna niet voor te stellen, maar wereldwijd zijn er 50 miljoen ...! kinderen op de vlucht voor oorlog, natuurrampen, armoede en geweld. Deze kinderen leven vaak onder erg slecht omstandigheden in vieze overvolle vluchtelingenkampen. Warchild Nederland is in 14 landen actief om deze kinderen een beter leven en weer een toekomst te geven. Dit doen zij door te helpen met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, zodat ze weer contact durven te maken met andere mensen en zelfvertrouwen opbouwen.  Ook biedt Warchild scholing, zodat ze uitzicht krijgen op een betere toekomst en weer hoop krijgen. WarChild geeft de kinderen bescherming en helpt ze aan een veilige omgeving, ook voor hun ouders, broers en zussen. Waarin ze door middel van muziek, theater of sport leren om alles wat ze hebben meegemaakt te delen en een plek te geven en als kinderen ook gewoon weer te spelen.
Ze leren waar ze goed in zijn, hun eigen kracht ontdekken en samen te werken. Waardoor ze weer als krachtige burgers verder kunnen en bijdragen aan een vreedzame toekomst.


 

Voorbereidingen 

De  bergsport organisatie Mountain Network begeleid ons bij de voorbereiding en de beklimming van de Kilimanjaro. In de vorige nieuwsbrief ging ik al uitgebreid in op de kleding en andere benodigdheden voor de klim, die ons in vijf dagen brengt van ruim 30 graden in het tropisch regenwoud tot soms -20 graden op de top. Vanzelfsprekend is een goede conditie essentieel en genoeg loopkilometers met bepakking. Vandaar dat we regelmatig afspreken met andere deelnemers om samen te trainen. Onlangs bijvoorbeeld een natuurwandeltocht door het Rijk van Nijmegen over 8 Nederlandse "bergen". Met jazeker 406 meter klimmen. Het was vooral erg mooi leuk en gezellig. Ook ben ik vorig weekend wezen kamperen in Zuid Limburg om mijn uitrusting te testen op kou en natte omstandigheden. En daar een lange tocht te maken door een mooi heuvelachtig landschap. Bijzonder en leuk om ook dat eens te beleven.
 
Het enige voor mij wat zorgelijke puntje van aandacht zijn mijn voeten. Door de intensieve training is de peesplaat onder mijn voeten overprikkeld en gevoelig geworden. De belasting heb ik al wat verminderd en ik heb bij de podoloog speciale zooltjes laten maken. Maar echt helpen doet het nog niet. Het lopen blijft gevoelig. Maar gelukkig wordt het met de tijd ook niet erger en verdwijnt het nare gevoel steeds weer tijdens de nachtrust, waardoor ik me nog niet echt zorgen maak.
En natuurlijk  wil ik iedereen graag hele fijne feestdagen toewensen en het allerbeste voor een gezond en liefdevol 2020. 

Voor diegeen die deze nieuwsbrief voor het eerst krijgen: Een paar feitjes

De Kilimanjaro is 5895 meter hoog en daarmee de hoogste berg van Afrika. En het is de hoogste alleenstaande berg ter wereld. In het vlakke savannelandschap torent deze vulkaan erboven uit, met haar karakteristieke top, bedekt met eeuwige sneeuw. Overigens is de verwachting dat deze sneeuw over 20 jaar verdwenen zal zijn…

De Kili behoort  tot de Seven Summits: dit zijn de hoogste toppen van de zeven continenten.  
De Kilimanjaro ligt in Tanzania, op de grens met Kenia. Een sportieve wandelaar met een goede conditie kan de klim voltooien. Stijgijzers en klimtouwen zijn niet nodig.

De temperatuur onderaan de berg is 30 graden en op de top -15 graden. Je loopt tijdens de klim dan ook door 5 klimaatzones heen, die zich uiten in een specifieke flora en fauna. Beginnend in een tropisch regenwoud en eindigend in een antarctisch landschap op de top.

Gevaarlijk?

Het grootste gevaar van de beklimming is hoogteziekte. Dit wordt veroorzaakt door een tekort aan zuurstof door de steeds ijler wordende lucht. De mate van gevoeligheid hiervoor kan per persoon en per keer verschillen. Je kunt hier dus niet op trainen. Het enige wat helpt is acclimatiseren (langer op 1 hoogte blijven) of afdalen. De verschijnselen van hoogteziekte zijn hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid. Ernstige hoogteziekte wordt zichtbaar door symptomen als verwardheid en hoesten; veroorzaakt door het ontstaan van longoedeem en hersenoedeem. Ik zal hier goed op letten en bij ernstige symptomen tijdig afdalen: dan is een beklimming van de Kili dus niet gevaarlijk.

Met deze link kom je bij een mooi promo filmpje over de Kili Challenge

DONEREN KAN OP MIJN ACTIEPAGINA
 
SPONSEREN??
Bedrijven kunnen mij natuurlijk ook sponseren. Voor een financieële bijdrage plaats ik jullie logo onder iedere nieuwsbrief.
Ook zijn er mogelijkheden dat ik voor een sponsorbijdrage n.a.v. mijn tocht een lezing kom verzorgen over de tocht, mijn voorbereiding en ervaring. Neem hiervoor contact met mij op via de mail: beekm603@kpnmail.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Dalwagen Investments BV.  

  

Facebook
 
Copyright © 2019 willem's kili challenge, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

 email adres wijzigen  of uitschrijven 

Email Marketing Powered by Mailchimp