I

Naar de top voor kinderen in oorlog

Irene Van Elswijk

Raised

3,496
59% reached of my target amount €5,895
Closed You can't donate anymore

Mijn dochter kijkt mij verbaasd aan als ik haar vertel dat ik van plan ben de Kilimanjaro te gaan beklimmen. Ze trekt een nog vreemder gezicht als ik haar vraag of het misschien niet ook iets voor haar is. Ben je gek, weet je hoe zwaar dat is roept ze vanaf de andere kant van de kamer.
Weet ik eigenlijk wel hoe zwaar het is? Echt goed erover nagedacht heb ik op dat moment nog niet.

Wat ik wel weet is dat kinderen in oorlogsgebieden het zwaar hebben. Want een kind hoort niet thuis in oorlog. Toch zijn miljoenen kinderen slachtoffer van oorlogsgeweld, misbruik en verwaarlozing. Kinderen zonder vreugde. Kinderen die geen kind meer zijn. Warchild helpt deze kinderen hun zelfvertrouwen terug te vinden. Zich te uiten, weer vrolijk te zijn en contact te maken met anderen. Het kost gemiddeld 8 euro per maand om een kind een jaar lang te laten deelnemen aan de programma’s van Warchild.


Het geld dat ik ophaal met deze challenge gaat rechtstreeks naar Warchild om kinderen in oorlogsgebieden te helpen. De reis en alles wat daarmee samenhangt betaal ik zelf.

Hoe meer ik mij inlees en hoe meer verhalen ik hoor van mensen die de berg al beklommen hebben hoe enthousiaster ik word. Nu kan het nog. Nu is mijn lijf nog sterk genoeg om die top te kunnen bereiken. Een enorme uitdaging gaat het worden. Want het doel is rustig naar boven te klimmen, terwijl ik het liefst naar boven ren.

https://irenenaardekilimanjaro.reislogger.nl