Deafhiker

Arnoud Sonneveld

( Member of team: Deafhikers for Deaf Warchildren )

Raised

825
13% reached of my target amount €5.895

Still to go:

In het verleden heb ik veel aan wandelen en hiken in de natuur van Scandinavië, Schotland en natuurlijk Nederland gedaan. Dat heb ik altijd met veel  plezier en moeite gedaan, het vergt ook veel doorzettingsvermogen, maar dat is het waard.

Onlangs vernam ik van Pieter Vergeer over een initiatief WarChild genaamd Kilichallenge. Dat betekent dat aantal mensen een aantal dagen richting Kilimanjaro (5895 m) gaan beklimmen, de hoogste bergtop van Afrika! Wie wil dat nou niet gaan doen! Dit initiatief trok dus mijn aandacht, zeker als met onze steun  kinderen in oorlogssituaties kan helpen.

Ik ben opgegroeid in een met een dove moeder en doofblinde vader, en heb me altijd verbonden gevoeld met het lot van mensen die niet zo makkelijk de wereld kunnen ontdekken, hetzij door doofheid of blindheid of een combinatie daarvan, hetzij door oorlog en geweld. Ieder mens heeft dromen en aspiraties. De mijne zijn wandelen en hiken door de afgelegen natuur. Dat ik door het maken van deze beklimming een steentje kan bijdragen aan het vergroten van de mogelijkheden van de allerkleinsten van onze wereld stemt me blij. U ook? 

Doneer dan mee

Al het doneergeld gaat naar WarChild. Voor de reis naar en het klimmen in Kilimanjaro betaal ik helemaal zelf.


View all

Voorbereidingen voor Kilichallenge.

21-10-2023 | 20:32 Hour
Beste allemaal,  Bedankt voor de donaties!! Afgelopen maanden heb ik wat voorbereidingen voor Kilimanjaro gedaan. Ten eerste was ik in Zweden Noord bij NP Sarek aan het backpacken. Daar was het ook stevig wandelen met rugzak van 20 kg.  Dat heeft mij veel inzicht en ervaring gegeven die ik in Kilimanjaro kan gebruiken.  Op eerste weekend dat ik weer in Nederland ben, werd er door WarChild kick off georganiseerd. Daar ontmoette ik andere deelnemers en deden we onder andere spelletjes om elkaar leren kennen. Ook vertelden de werknemers van Warchild ons wat ze voor de kinderen doen. Mocht jullie geinteresseerd zijn in de aanpak van Warchild, lees dan www.warchild.nl/aanpak/  Vervolgens zijn we op een andere dag weer bij elkaar geweest om ademtechnieken te leren en aansluitend zijn we in ijsbad gaan zitten. Dat was echt gaaf!!  Onlangs hebben Warchild samen met Mountain Network een bijeenkomstweekend georganiseerd bij Dinant in Ardennen. Daar konden we ons voor Kilimanjaro fysiek en de uitrustingen voorbereiden. We hadden aantal oefeningen gedaan waar we onze spieren konden voelen. Verder hebben we wandelroute gelopen met hier en daar wat rotsklimmen. Dat was leerzaam en leuk. Ook hebben we elkaar beter leren kennen wat ten goede komt voor onze klilchallenge. Mocht jullie donatie willen doen, doneer dan hier. De kinderen worden daar blij mee van!! Al het donatiegeld is voor de Warchild bedoeld.  Groet Arnoud.....