Marleens Kilimanjaro-Challenge voor War Child

Marleen van der Meij

Opgehaald

3.055
127% bereikt van mijn streefbedrag € 2.400
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Voor kinderen in oorlog

Alle kinderen hebben recht op onderwijs, maar voor veel kinderen uit oorlogsgebieden is dit niet vanzelfsprekend. War Child organiseert verschillende projecten om kinderen uit oorlogsgebieden hierbij te helpen. Zo biedt War Child de zeer nodige psychosociale hulp, bescherming en natuurlijk onderwijs.

Als gymjuf weet ik als geen ander hoe belangrijk onderwijs en bewegen is voor kinderen. Door onder andere het aanbieden van diverse sport- en spelactiviteiten leren kinderen hoe ze zich moeten ontspannen, ze leren sociale vaardigheden en doen positieve ervaringen op wat bijdraagt aan hun zelfvertrouwen.

Eén van mijn hobby’s is klimmen. Na het zien van een documentaire over de Kilimanjaro in Afrika lijkt het mij een uitdaging om deze berg te beklimmen. En hoe mooi is het om bezig te zijn met mijn passie en tegelijkertijd geld in te zamelen voor kinderen die hulp zo ontzettend hard nodig hebben!

Wil jij een bijdrage leveren? Hoe klein ook, alle beetjes helpen.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.