Irene naar de top van de Kilimanjaro voor War Child! :)

Irene Gerards

Nog te gaan

Normal 497279b35e0167c8c056d76bcfb53c22e251b774
Qr
van totaal € 2.400 (33%)

Hi lezer,

Welkom op mijn actiepagina! Benieuwd naar mijn reden cq. motivatie voor deelname aan de Kili-Challenge 2021?

Een tijdje geleden kwam op mijn werk (VluchtelingenWerk) een tekenende casus aan bod gerelateerd aan een van de projecten voor vluchtelingkinderen in Nederland. De vrijwilligster nam voor haar huisbezoeken telkens diverse kinderspeeltjes mee. Dit keer met het thema vervoermiddelen. Het kindje raakte van slag toen zij een speelgoedvliegtuigje tevoorschijn haalde. Waar een vliegtuig voor een iemand als ik, toen ik kind was en ook nu nog, een teken is van vrij bewegen, reizen, vakantie, iets positiefs - is dit voor veel kinderen die een oorlogsituatie meemaken cq. meegemaakt hebben niet het geval: voor dit kindje was het een teken van gevaar! Een kind dat elke keer, ook in het veilige Nederland, nog schrikt en alert is wanneer er een vliegtuig over vliegt, bang dat er bommen uit vallen.. Hartverscheurend.

"Elke oorlog is an sich een oorlog tegen kinderen." Iets wat Eglantyne Jebb een eeuw geleden (1919) inspirerend verwoordde: "All wars, whether just or unjust, disastrous or victorious, are waged against the child." Deze zin is vandaag de dag helaas nog steeds toepasselijk. Momenteel zijn er wereldwijd bijna 71 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld; ongeveer de helft hiervan zijn kinderen (<18 jaar). Het is met geen pen te beschrijven hoe erg is het is wat al deze onschuldige kinderen zien, horen en meemaken, en mogelijk heel hun leven meenemen. Graag zou ik iets voor hen betekenen. Vanuit VuchtelingenWerk kan ik gelukkig een (weliswaar mini) bijdrage leveren aan ondersteuning van vluchtelingkinderen in Nederland, o.a. door middel van het mooie project Samenspel. Ik zou echter ook graag iets doen voor kinderen die zich op dit moment nog in een conflict- of oorlogssituatie bevinden; daarom neem ik deel aan de Kili Challenge 2021.

Naast dat het voor mij persoonlijk een bijzonder mooi avontuur zal zijn om de Kilimanjaro (te proberen) te beklimmen, ga ik deze fysieke en mentale uitdaging primair aan om geld in te zamelen voor de unieke projecten van War Child. Een kind hoort niet thuis in oorlog, nooit. Maar zo lang dit helaas wel realiteit is, voert Warchild diverse projecten uit, gericht op bescherming (safe space), psychosociale hulp (ontwikkeling, traumaverwerking), en onderwijs. Al het ingezamelde geld gaat direct naar deze projecten (de kosten voor de challenge betaal ik uiteraard zelf), en komt dus goed terecht. Mijn streefbedrag is 2400 euro, maar elke euro meer is natuurlijk meer dan welkom! Hoe gaaf zou het zijn om richting een bedrag van 5895 te gaan; de hoogte van de Uhuru peak..

Steun jij mijn challenge, en daarmee War Child, en daarmee kinderen in oorlog- en conflictsituaties, door middel van een donatie? :)

PS Delen is zeer welkom.

Liefs, Irene

 

https://kilichallenge.voorwarchild.nl/actie/irene-gerards

https://www.instagram.com/irenegerardsphotography

http://www.linkedin.com/in/irenegerards

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 25 08-07-2020 | 23:27 Doe de groeten aan Wim Hof als je hem tegen komt! ;) veel succes!
€ 75 08-07-2020 | 22:42 Super gaaf Irene! Heel veel succes met de voorbereidingen :)
€ 25 30-06-2020 | 10:48
€ 30 29-06-2020 | 15:03 Beste Irene, Wat een uitdaging! Heel veel succes! Wij blijven je graag volgen.
€ 75 25-06-2020 | 20:36 Ain’t no mountain high enough...! Fijn dat er mensen zijn zoals jij en jij je voor zo’n goed doel wil inzetten. Veel succes gewenst met deze geweldige uitdaging!