Kielekiele Kili

Eller van Buuren

Opgehaald

125
5% bereikt van mijn streefbedrag € 2.400

Waarom ik dit doe
Ik werk al jaren met kinderen, vooral door middel van muziek. Muziek is niet alleen ‘entertainment’. Het is meerdere keren bewezen dat het goed is voor het brein. Muziek helpt bijvoorbeeld bij het verwerken van een trauma. Het is een noodzaak. Dus ik heb er mijn werk van gemaakt om mensen over de hele wereld in aanraking te brengen met muziek.

Waarom jij dit doet
Je kunt heel makkelijk roepen dat kinderen de toekomst zijn. Dat een kind met een fijne jeugd zorgt voor een betere toekomst. Dat ieder kind recht heeft op leuke dingen, zoals spelen, maar ook onderwijs en creativiteit, zoals muziek.

Dat kun je makkelijk zeggen. En dan doorgaan met de andere drukke dingen in je leven. Dat is ook helemaal niet erg. Maar door to doneren kun je écht iets doen. Én doorgaan met je leven. 

Waarom Warchild dit doet
In oorlogslanden is dit niet zo makkelijk. Om zover te kunnen komen moet je eerst een kind uit die verdomde oorlog halen. Grote mensen die zelf ooit kinderen waren en nu met hun te grote ego’s kinderen meeslepen in hun zinloze oorlog. Die op hun beurt weer nieuwe leiders worden en de oorlog voortzetten uit frustratie, wraak of trauma. En zo blijft die ellendige cirkel rond. Warchild doorbreekt dit.

Dus waarom ik dit weer doe
Ik ga de Kilichallenge aan. Daarmee doe ik iets voor mezelf, maar vooral ook voor de wereld, voor kinderen en daarmee voor jou, en jouw buurman. Ik geef iets van mezelf door de Kilimanjaro te beklimmen en daarmee geld te verzamelen om kinderen in oorlog te helpen. Laat mij ‘m maar beklimmen, laat mij maar schelden op die berg. En laat jij nou maar eens een paar biertjes staan.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.